måndag 30 januari 2012

Weekend på Yasuragi Hasseludden

Min fina man gav mig en weekend på Yasuragi Hasseludden. Det var som att komma till Japan när man klev innanför hotellets entré. Allt inom hotellets väggar genomsyrades av det typiska japanska badet och allt som hör därtill. Man utrustas med badkläder, skor och varsin yukata (samma som kimono fast i bomull). Vi gick till vårt rum och gjorde oss redo för att gå ner till spat. Iklädd för liten svart baddräkt, yukatan och badtofflor som inte ville sitta på, kändes det ändå helt perfekt. Vi fick en snabbkurs i hur man badar. Först ska man tvaga sig. Sittandes på en liten pall fyller man en träbalja med vatten och låter hud och själ bli ren medans man öser vatten över sig och tvättar sig med en liten frottélapp. Sedan är man redo för att gå till de varma källorna. Såhär mitt i vintern var det verkligen en upplevelse. Vi gick till utomhus källorna som omringades av snö, total tystnad och inte ens en minsta vindpust. Fantastiskt skönt och avkopplande.
En sen lunch i baren bestående av sushi, japansk öl och lite sake var vi redo för omgång två. Gabriel var något djärvare än jag och stoppade ner sina fötter till de hungriga fiskarna. En pedikyr av dessa små fiskar tog 50 minuter men Gabriel nöjde sig med att bara prova. Tydligen kändes det som att stoppa ner fötterna i en balja champagne, skulle kanske testat ändå ;)
Sedan gick vi till vårt rum där vi hade en egen tvagningsplats och ett gigantiskt badkar. Tippar att vi badade, skrubbade och sköljde i sammanlagt tre timmar. Aldrig har jag varit så ren i hela mitt liv.
Sedan var det dags för behandling. Gabriel hade ordnat i förväg en helkropps aromamassage till mig. Helt underbart! Senast jag fick massage tror jag var på bröllopsresan för tre år sedan så det var inte en dag för tidigt.

Klockan 21 var vi välkomna till restaurangen. Varje bord rymdes 10 man och fick en egen kock. Vi hade trevligt sällskap, bland annat hade vi kändisdansaren Tobias Karlsson och hans familj brevid. Allt var väldigt uppsluppet och maten underbar. Det blev fem rätter där man bestämde förrätt och huvudrätt själv. Pilgrimsmusslor till förrätt och flamberad anka till huvudrätt.



Att den goda maten fick sällskap av en fin flaska rött höjde middagen ytterligare :)



Vi hade en underbar kväll och var siste man att tacka för maten. En sängfösare i baren sedan sov vi som små barn. Tack underbaraste make för denna fantastiska present!!!

1 kommentar:

  1. Vilken underbar upplevelse det låter som att ni har haft. Skulle du kunna tänka dig att berätta om den i en kommentar på vår sida SpaResorts (http://www.sparesorts.se) så att ändå fler kan få ta del av den? Och förhoppningsvis få det lika härligt :)

    Yasuragi Hasseludden hittar du här: http://sparesorts.se/2013/09/28/yasuragi-hasseludden/

    Stort tack på förhand!

    SvaraRadera